lauantai 23. toukokuuta 2009

Vimeo

http://bitcast.vimeo.com/vimeo/assets/images/logo_land.png

Logo

Toisinaan toivon, että tietäisin enemmän it-alasta. Yleensä tämän kaltaiset ajatukset heräävät silloin, kun en saa jotakin toimimaan. Viimeksi näin kävi Vimeon suhteen.

Jonkin aikaa Vimeo on ollut minulle niitä viedonpätkiä, joita ei koneellani katsota, koska ne eivät toimi. Kuitenkin Vimeo on

kenen tahansa käytettävissä oleva julkinen videopalvelu. Sivusto tukee mm. videoiden näyttämistä muilla verkkosivuilla sekä pitkäaikaista videovarastointia. Videoiden katsominen ja käyttäjäksi rekisteröityminen on ilmaista. Rekisteröityneet käyttäjät voivat mm. lisätä sivustolle omia videoitaan ja kirjoittaa videoiden yhteyteen kommentteja. Vimeon sääntöjen mukaan käyttäjät saavat lisätä sivustolle vain sellaista materiaalia, johon heillä itsellään on tekijänoikeudet. Muita ehtoja ovat, että video ei saa olla mainos eikä se saa sisältää pornografiaa.


En ole ymmärtänyt, mistä tekninen vika johtuu, sillä samalta koneelta olen kuitenkin katsellut vaikeuksitta esimerkiksi YouTube-videoita ja Areenan ohjelmia. Niinpä olenkin suhtautunut ilmiöön lähinnä kiusaantuneesti.

Tietenkin minua on harmittanut, kun en ole päässyt näkemään Vimeoita Tuija Aallon Tuhat sanaa -blogista. En ole myöskään pystynyt tutustumaan Eero Leppäsen Rautasilta-blogiin, koska se rakentuu miltei kokonaan Vimeon varaan. Yleensä jossakin vaiheessa kuitenkin huomaan, että ongelmalle pitää tehdä jotakin, vaikka se ei varsinaisesti häiritse elämääni. Niinpä sitten otin asian puheeksi Anne Rongaksen Opeblogissa. En ole perehtynyt siihen, mikä ohjelma tukee mitäkin, mutta arvelen, että minun olisi hyvä ottaa selvää myös tästä asiasta.

Annelta saamieni neuvojen perusteella laadin tarkistuslistan, jonka avulla Vimeo-ongelman tapaisia ilmiöitä voidaan ratkaista, kun yhdistelmänä on Windows + Firefox.




Jos videoiden katsomisessa tulee ongelmia:
  • Tarkista selaimen päivitys. Päivitä tarvittaessa uusin versio. Vaikka päivittäin käyttämäsi ohjelmat toimivat moitteettomasti käyttämälläsi päivitysversiolla, tämä uusin ohjelma voikin vaatia uusimman päivityksen. Älä myöskään luota siihen, että koneesi on hoitanut asian itsenäisesti, vaikka olet asettanut sen tekemään niin. Aina ei näin nimittäin käykään, kuten minun tapauksessani. Minun ongelmani ratkesi lopulta uusimmalla Firefoxin päivityksellä.
Mikäli ongelma ei ratkea kuitenkaan tällä
Muuta muistettavaa:

  • Jotakin muuta, mitä en ole huomannut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö sinulle ajatuksia, jotka haluaisit jakaa kanssani? Kaikki kommentit ovat tervetulleita.