sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Auttakaa naista mäessä

Nyt olisivat hyvät neuvot kalliit. Talviloma päättyy tänään, ja aivan käsittämätön Ning-identiteettiongelma on yhä ratkaisematta. Olen kysellyt neuvoja Sometu-blogissani sekä  Facebookissa ja Qaikun Sometu-ryhmissä. Tietenkin kyselin myös Ningin apusivuilta, mutta en ole vielä saanut vastausta mistään. Olisin kysellyt myös Twitterin Ning-ryhmältä, mutta en onnistunut kirjautumaan sinne nettiyhteyksien pätkiessä ikävästi. 

Ongelmani on seuraavanlainen:

Luon Ning-alustan, johon kutsun oppilaat A ja B sekä joukon muita käyttäjiä. A kirjautuu alustalle ja luo profiilin onnistuneesti. B kirjautuu myöhemmin. B ei pääse kuitenkaan luomaan profiiliaan omalla nimellään vaan Ning-pohjani väittääkin, että B:n nimi on A. Kutsuissa ei vikaa. Tämä ongelma 2x. 

- Onko kenellekään käynyt näin? Miten ongelma
ratkaistiin?


Olisiko kenelläkään hyviä ideoita? Mistä kannattaisi kysyä?

2 kommenttia:

  1. Hei, ei ole tullut vastaan moista ongelmaa. Neuvoisin tekemään näin: Muuta Ning sellaiseksi, että sinne pääsee kirjautumaan ilman kutsua, mutta muuten kiinni (kuten ilmeisesti haluat) ja että sinä hyväksyt kaikki Ningiin päästettävät henkilöt. Sitten jaat Ningin osoitteen opiskelijoille ja kirjautuvat luomalla tunnuksensa tai jos heillä on jo entuudestaan tunnus jossakin Ningissä, käyttävät sitä. Sitten sinä hyväksyt heidät, saat hyväksymispyynnön sähköpostiisi.

    Outoa, ettei Ning-ylläpito ole reagoinut. Se on yleensä vikkelä. Vinkkiverkossa oleva Ning opetuksessa -ryhmä http://vinkkiverkko.ning.com/group/ningopetuksessa on varmaan reagoivampi Sometuun verrattuna, avunpyyntisi siellä ainakin vilahti itseltäni ohi, virta on sen verran vilkasta ja aika paljon sentään seuraan.

    Laita viestiä etunimi.sukunimi gmail, jos et saanut tolkkua ohjeestani.

    VastaaPoista
  2. Hei Anne! Ja kiitos neuvoista. Pistän ne korvan taakse, sillä koskaan ei tiedä, milloin niitä tarvitaan. :)

    Ongelmani on nimittäin jo ratkennut ja Ning-apukin reagoi ihan kiitettävän nopeasti. En vain ole ehtinyt kirjata viimeisimpiä käänteitä blogiini.

    Vielä sunnuntaina olin tosiaankin aivan ihmeissäni, mutta maanantaina oppilaiden kanssa ATK-luokkassa ollessani tajusin, mistä oli kysymys: pari oppilasta ei ollut muistanut kirjautua Ningistä pois tunnin lopussa. Niinpä sitten seuraavat oppilaat päätyivät jatkamaan näiden kirjautumattomien oppilaiden istuntoa. Ongelmasta pääsee eroon muistuttamalla oppilaita kirjautumaan ulos ennen kuin sulkevat koneensa. Myös Ning-avusta ehdotettiin samaa vikaa.

    Ningissähän istunto ei vanhene, kuten monessa muussa nettisivussa on tapana. Itsekin olen muutaman kerran unohtunut Sometuun päiväkausiksi, kun en ole muistanut kirjautua sieltä pois kotikoneellani.

    VastaaPoista

Heräsikö sinulle ajatuksia, jotka haluaisit jakaa kanssani? Kaikki kommentit ovat tervetulleita.