sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Näin voit rajoittaa omaa näkyvyyttäsi Facebookissa


Aina ei tee mieli olla läsnä (online) Facebookissa ihan kaikille. Silloin kannattaa rajoittaa omaa näkyvyyttään asetuksia muuttamalla. Se tapahtuu näin:

  • Avaa oikeassa alalaidassa oleva Keskustelu-ponnahdusikkuna napsauttamalla otsikkoa hiiren vasemmalla painikkeella. Ponnahdusikkuna avautuu, jolloin näet kaverisi ja sen, ketkä ovat paikalla (vihreä merkki). 
  • Keskustelu-otsikko näkyy nyt valkoisin kirjaimin sinisellä pohjalla. Sen vieressä vieressä oikeassa kulmassa on valkoinen asetus-painike. 
  • Paina asetus-painiketta. Sinulle avautuu uusi pudotusvalikko, jossa on kolme erilaista vaihtoehtoa: 
 * Paikalla keskustelemaan
 * Keskustelun äänet
 * Rajoita paikallaoloa.

  • Jos painat Paikalla keskustelemaan -vaihtoehtoa, poistut kokonaan online-asennosta. (Keskustelut (poissa)) Kukaan kavereistasi ei näe sinua. Pääset takaisin online-asentoon painamalla hiiren vasemmalla painikkeella Paikalla keskustelemaan. Tämä lienee teille tuttua. 

Kun haluat rajoittaa paikallaoloa vain joidenkin ihmisten osalta menettele näin:
  • Paina viimeistä kohtaa listassa (Rajoita paikallaoloa). 
  • Sinulle avautuu aivan uusi ponnahdusikkuna, jonka otsikkona on "Rajoita paikallaoloa keskustelussa" ja tämän alapuolella pieni pudotusvalikko: En ole paikalla seuraaville. Painamalla pudotusvalikkoa saat esille vaihtoehdon: Olen paikalla vain seuraaville. Valitse mieleisesi vaihtoehto hiiren vasemman painikkeen painalluksella.
  • En ole paikalla seuraaville/ Olen paikalla vain seuraaville -pudotusvalikon alapuolella sinulla on lista fb-kavereistasi tai niistä ryhmistä, joihin olet luokitellut kaverisi, sekä ruudukot. 
  • Valitse listasta haluamasi henkilöt tai ryhmät, joille haluat olla paikalla tai joille haluat olla näkymättömissä. Paina valintasi merkiksi hiiren vasenta painiketta nimen tai listan vieressä olevan ruudun kohdalla, jolloin näkyville tulee vihreä v. Muista painaa OK ponnahdusikkunan alalaidassa.
  • Voit peruuttaa tekemäsi asetukset poistamalla vihreät merkit henkilöiden tai listojen kohdalta. Muista jälleen painaa OK ponnahdusikkunan alalaidassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö sinulle ajatuksia, jotka haluaisit jakaa kanssani? Kaikki kommentit ovat tervetulleita.