perjantai 2. syyskuuta 2011

Optiman selätystä 2

Otin hetki sitten käyttööni Bloggerin uuden version ja vierastan sitä. Kestää aikansa, ennen kuin totun tähän valjuun editointinäkymään, joka avautuu eteeni. Edellisessä versiossa sentään oli voimakkaan väriset kehykset, mikä auttoi hahmottamaan tilan.

Mutta eihän minun siitä pitänyt kirjoittaa vaan Optimasta.On käsittämätöntä, miten aika vierähtää äkkiä. Miltei kaksi vuotta sitten marraskuussa 2009 valittelin, kuinka Optiman omaksuminen tuottaa hankaluuksia. En ollut koskaan nähnyt Optimaa käytössä, mutta silti yritin omaksua sen omatoimisesti. En kuitenkaan onnistunut siinä, joten opiskelin Ningin käytön ja otin sen opetuskäyttöön. Ningin haltuun ottaminen oli mielestäni helppoa, koska olin ehtinyt käyttää sitä somessa pitkin ja poikin, erilaisissa nettiyhteisöissä, päinvastoin kuin Optima, josta tiesin kovin niukasti. Jouduin kuitenkin luopumaan Ningistä, koska se muuttui maksulliseksi. En periaatteellisista syistä halunnut maksaa sitä muutaman euron kuukausimaksua, jota minulta pyydettiin saadakseni pitää luomani opetusympäristöt. En myöskään halunnut testata työnantajani hyväntahtoisuutta, sillä oppilaitoksessamme käytetään edelleenkin Optimaa ja Moodlea.

Tänä syksynä tartuin työnantajan tarjoamaan mahdollisuuteen opiskella Optiman käyttöä. Tänään oli ensimmäinen koulutuspäivä. Rehellisyyden nimissä minun pitää tunnustaa, että Optima ei avautunut minulle vieläkään. - Kuka nyt yhden aamupäivän aikana ehtii tutustua ja ottaa haltuun kaikki ne hienoudet, jotka Optima tarjoaa! Ei kukaan. On myös selvää, että Optimaa ei omaksuta kahdessakaan koulutuspäivässä, mutta kipinän omatoimiseen tutkimusmatkaan voi saada. Kotimatkalla bussissa tutkin saamaani käyttöopasta.

Optimassa minua kiinnostaa erityisesti seuraavat asiat:

  • Optimaan tehdyn aiemman kurssin kopioimis- ja muokkaamismahdollisuus
  • työtilan kopioimis-, arkistoimis- ja poistamismahdollisuus
  • henkilökohtaisten työtilojen luomismahdollisuus
  • käyttäjien erilaiset roolit ja toimintavalmiudet ovat säädettävissä ympäristössä ja työtilassa
  • materiaalin piilottamismahdollisuus
  • ryhmäkohtaiset ja henkilökohtaiset käyttöoikeudet
  • verkkohistorian tallentuminen mahdollistaa tiedostojen aiempien versioiden säilymisen
  • monipuoliset toimintomahdollisuudet
  • vuorovaikutuksen monipuolisuus ja yhteisöllisyys
Seuraavaksi tavoitteekseni olen ottanut tutustua Optiman erilaisiin toimintoihin. Samalla aion pohtia, miten voin hyödyntää toimintoja edistääkseni vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö sinulle ajatuksia, jotka haluaisit jakaa kanssani? Kaikki kommentit ovat tervetulleita.