perjantai 27. maaliskuuta 2009

Linkit järjestykseen

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/8/80/Delicious_screenshot.png/210px-Delicious_screenshot.png

Kuva.

Sosiaalinen media on pullollaan hyödyllistä tietoa. Innokas verkossa matkaaja kerääkin hyödyllisiä vinkkejä ja linkkejä itselleen osatakseen takaisin tiedon juurelle.

Linkkien kerääminen ei ole vielä ongelma, mutta niiden löytäminen uudelleen voikin olla jo harmillisen vaikea ilman kunnollista arkistointimenetelmää. Oman koneen selaimelle tai vaikkapa muistitikulle voi kerätä linkkejä, mutta jossakin vaiheessa nämäkään konstit eivät riitä.

Linkkiarkistoijan työtä helpottamaan onkin kehitelty Delicious-kirjanmerkkipalvelu netissä. Perustietoja löytyy täältä. Selkeät suomenkieliset ohjeet löytyvät täältä.

Delicioukseen voi tallettaa omat linkit kätevästi. Nettipalveluna Delicious on näppärä siinäkin, että omia kirjanmerkkejä voi selata missä tahansa, millä konella tahansa. Ne ovat aina saatavilla. Linkit on helppo luokitella tagien ja omien muistiinpanojen avulla. Kaikkia linkkejä ei myöskään tarvitse etsiä itse vaan Deliciouksessa voi tilata jonkun toisen käyttäjän julkiseksi merkitsemänsä kirjanmerkit.

Omat kirjanmerkit voi halutessaan myös piilottaa salasanan taakse, mistä tulikin mieleeni, että pitäisi käydä päästämässä omat mediakasvatuskirjanmerkit julkisiksi heti, kun ehdin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö sinulle ajatuksia, jotka haluaisit jakaa kanssani? Kaikki kommentit ovat tervetulleita.