maanantai 16. maaliskuuta 2009

Kehittämistehtävänä Minun mediablogini - tästä se alkaa













Opetamme niin kuin itse opimme.

Anne Rongas, 14.3.2009


Sosiaalista mediaa olen kuullut verrattavan avaruuteen. Paitsi että se on mykistävän kaunis, se on myös ääretön, ja sen reunalla pieni ihminen tuntee itsensä nöyräksi.

En tavoittelekaan sosiaalisen median haltuunottoa kokonaisuudessaan - blogini kuvailutekstissä onkin aimo annos itseironiaa - vaan tyydyn hieman pienempään mediamatkaan, ehkä Linnunradan-matkaan verrattavaan. Valloitan sosiaalista mediaa käyttööni pala kerrallaan ja tarjoilen siitä siivuja omassa blogissani myös muiden tarkasteltavaksi. Tutustun kaikenlaisiin ihmeellisiin ja ihaniin uutuuksiin, joista voisi olla apua kaltaisilleni mediakasvattajille. Vaikka usein innostun ihastelemaankin kaikkea matkan varrella näkemääni, tarkoitukseni ei suinkaan ole unohtaa kriittistä näkökulmaa.

Ensisijainen tavoitteeni onkin sosiaaliseen mediaan tutustuminen kriittisen mediakasvatuksen näkökulmasta ja tehdä tästä mediakasvatuksen erikoistumisopintoihin (Diak/Turku) kuuluvan kehittämistehtävän. Ennakko-oletukseni on, että tämän kevään aikana ehdin tutustua joihinkin ilmiöihin. Koska tutustumismatkani sosiaalisessa mediassa jää kuitenkin opintojeni päätyttyä pahasti kesken, jatkan sitä vielä opintojeni päätyttyäkin, toisin sanoen myös blogini jatkaa erikoistumsiopintojeni päättymisen jälkeen.

Tavoitteenani on lisätä omia tietojani sosiaalisesta mediasta ja sen ulottuvuuksista. Samoin pystynen toteuttamaan aloittamani sosiaalisen verkostoitumisen tavoitteeni. Blogini toimia myös portfoliona siitä osaamisesta, jonka olen saavuttanut virallisen opetuksen rinnalla ja sen jälkeen, verkossa, vertaistuen avulla.

Lopullinen tavoitteeni on kuitenkin kasvaa ja kehittyä, niin että kehtaan kutsua itseäni mediasivistyneeksi mediakasvattajaksi.

2 kommenttia:

  1. Testi.

    Kommentointi onnistuu kirjautuneena ja kirjautumattomana. Sallin myös anonyymit kommentit kurssikavereideni vuoksi.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ihan kivalta. Yritän lukea aikajärjestyksessä.

    VastaaPoista

Heräsikö sinulle ajatuksia, jotka haluaisit jakaa kanssani? Kaikki kommentit ovat tervetulleita.