torstai 19. maaliskuuta 2009

Hieman bloggaamisesta





Minun mediablogini
perustaminen ja Blogilistalle ilmoittaminen oli nopea toimenpide. Blogini on Bloggerissa, joka on yksi Googlen monista internet-palveluista (niistä myöhemmin enemmänkin). Käytin yhden iltapäivän tähän ja blogin perustoimintojen asentamiseen. Lisäilen sosiaaliseen mediaan liittyviä linkkilistoja ja täydennän niitä vähitellen.

Nykyisin blogin perustaminen tapahtuu kädenkäänteessä, sillä netti on pullollaan valmiita blogipalveluja, ja moni niistä toimii myös suomeksi. Suomenkielisiä blogipalveluja tarjoavat Bloggerin lisäksi ainakin Vuodatus ja hieman pienempi palvelutarjoaja Ajatukseni.net.
Suomalaisten bloggaajien keskuudessa suosituimpia blogipalveluita tarjoaa Bloggerin ja Vuodatuksen lisäksi englanninkielinen WordPress. Muitakin on. Etsimällä löytää itselleen mieluisan.

Nykyään moni suomalainen bloggaaja seuraa suosikkiblogejaan rss-syötteiden avulla, mutta on niitäkin, jotka käyttävät hyväkseen Blogilistan palveluja. Yksi suosituimmista rss-syötteitä tarjoavista palveluista on Google-syötteenlukija-palvelu (Google reader). Minulla on tapana seurata suosikkiblogejani Blogilistalta sekä Bloggerin blogirullan avulla (katso blogini oikea marginaali).


Blogiini olen lisännyt kävijälaskurin ihan uteliaisuuttani. Minua nimittäin miellyttää tietää, lukeeko kukaan blogiani. Ilmaisia kävijälaskureita on saatavilla useita. Omani esimerkiksi on SiteMeterin. Lisäsin myös blogipilven, tällä kertaa TagCrowdista. Tagipilven ideana on visuaalisuus. Blogin tagit näkee siitä yhdellä silmäyksellä. Tosin minunun blogipilveni on vielä hieman muotopuoli, ja syyksi epäilen sitä, että englanninkielinen palvelu ei tunnista suomenkielisiä sanoja.


Ei tässä tietenkään ole kaikki, mitä minulla on bloggaamisesta sanottavana, ja jatkankankin aiheesta vielä jossakin vaiheessa.

Lisäys 27.3.2009:
RSS-syötteistä on kirjoitettu mm. Markkinointimatkailua-blogissa täällä.

Lisäys 12.5.2009:
Poistin TagCrowdin marginaalista toistaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö sinulle ajatuksia, jotka haluaisit jakaa kanssani? Kaikki kommentit ovat tervetulleita.