torstai 2. huhtikuuta 2009

Kuvat sosiaalisessa mediassa. Hieman kuvanjakelu-ohjelmista

Digikuvaaminen on hauskaa, mutta kuvien tallentaminen omalle koneelle vie paljon kallisarvoista muistitilaa. Kuvia voi tietysti tallentaa erilliselle kovalevylle, ja kovalevyjä saakin nykyään edullisesti. Kuvia voi tallentaa myös nettialbumiin, josta niitä voi selata ja lähtettää tuttaville esimerkiksi sähköpostin avulla. Kuva-albumista on helppo myös postittaa kuvia omaan blogiin.

Netistä löytyy erilaisia ilmaisia kuvanjakeluohjelmia, esimerkiksi Picasa, Flickr tai Photobucket. (Lisää netistä hakusanoilla photo sharing, free; photo sharing) Osa ohjelmista ladataan omalle koneelle, kuten esimerkiksi Picasan kuvanmuokkausohjelma. Picasan kuva-albumi toimii joko omalla koneella tai netissä. Osa ohjelmista toimii kokonaan verkossa. Joihinkin kuva-albumeihin voi hankkia lisää arkistointitilaa maksua vastaan, kuten Flickrissä.

Kuvanjakeluohjelmia pyritään tekemään turvallisiksi ja käyttäjäystävällisiksi, mm mahdollistamalla omien kuva-albumien kätkemisen salasanan taakse. Oominaisuuksiltaan sopivimmat ohjelmat voi löytää vain vertailemalla niitä keskenään.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/1e/Logo_rockyou.png
Vinkki:

Ohjelmilla voi myös leikitellä.

Esimerkiksi SusuPetal tekee hauskoja ja koskettavia kuvarunoja RockYou -kuvanjakeluohjelmaa ja Paint-piirustusohjelmaa apuna käyttäen. (Slideshow)



Käykäähän tutustumassa hänen blogiinsa.

1 kommentti:

  1. Kiitos linkityksestä.

    Mielenkiintoisia juttuja täällä blogissasi, pitää tutustua ajan kanssa.

    VastaaPoista

Heräsikö sinulle ajatuksia, jotka haluaisit jakaa kanssani? Kaikki kommentit ovat tervetulleita.