lauantai 7. marraskuuta 2009

Google Wave - olisiko se tässä?


Kannattaa pistäytyä Anne Ronkaan Opeblogiin aina, kun vain on aikaa. Löysin heti päällimmäisestä postauksesta Google Wave -täkyn, johon tartuin oitis.

Google Wave näyttää olevan sähköpostin, pikaviestimen, wikin ja sosiaalisen median yhdistelmä, ja sen näyttää olevan paljon muutakin. (Lisää aiheesta myös englanniksi.) Keksinkin välittömästi Google Wavelle lukuisia käyttötarkoituksia jo meidän työpaikallamme. Esimerkiksi se soveltuisi erinomaisesti erilaisten dokumenttien muokkaamiseen ja siihen liittyvään keskusteluun. Valitettavasti Google Waveen pääsy vaatii kutsun, joten pitää odottaa kutsun saamista (Annen omat 20 kutsua on jo jaettu) tai Google Waven vapautumista kutsumenettelystä.

Seuraavaankin täkyyn tartuin. Readcloudiin voi perustaa digitaalisen lukupiirin, jossa voi lukea kirjoja yhdessä ja käydä keskusteluja luetusta.

On myös silmiä avaavaa lukea Annen kokemuksia tienraivaajana sosiaalisen median opetuskäyttöön ottamisessa. Se mikä tuntuu meistä perässä tulijoista jopa itsestään selvältä, ei ollut sitä silloin, kun Anne aloitti opettajantyön kehittämisen.

1 kommentti:

  1. Mulla ois kutsuja, jos vielä kaipaat sellaista. Laita vaikka mailia osoitteeseen annimariapistevalliatgmailpistecom, niin voin heittää kutsulla.

    VastaaPoista

Heräsikö sinulle ajatuksia, jotka haluaisit jakaa kanssani? Kaikki kommentit ovat tervetulleita.